Julkaistu 14.05.2024 klo 09.05

Terrafamen kuudes Vesistökatsaus on luettavissa

Akkukemikaaliyhtiö Terrafame on julkaissut kuudennen Vesistökatsauksensa. Tässä katsauksessa etusivulla on asiaa Nuasjärven kuhasta, josta on tutkittu elohopea- ja raskasmetallipitoisuuksia jo vuosien ajan. Nyt järven kuhaa on tutkittu myös hajun, maun ja mehukkuuden osalta. Luonnonvarakeskus (Luke) toteutti tutkimuksen Kainuun ja Koillismaan Kalaleaderin aloitteesta.

”Luken tutkimus tukee hyvin Terrafamen ympäristötarkkailun tuloksia sekä myös omia havaintojani, eli Nuasjärven kuha on hyvää, eikä sen syönnille ole mitään esteitä”, toteaa Terrafamen kestävän kehityksen johtaja Veli-Matti Hilla.

Terrafame koostaa Vesistökatsauksen joka kevät julkaistavan ympäristötarkkailuraportin vesistö- ja kalataloustarkkailuosien pohjalta. Vesistökatsaus tarjoaa tiivistetysti tietoa teollisuusalueen lähialueiden vesistöistä ja kaloista juuri ennen kuumimman mökkikauden alkua.

Lehti on saatavilla Terrafamen verkkosivuilla osoitteessa www.terrafame.fi > Naapureille > Julkaisut. Lisäksi se jaetaan ilmoitusliitteenä Kainuun Sanomien, Koti-Kajaanin, Kuhmolaisen, Sotkamo-lehden ja Ylä-Kainuun välissä tällä viikolla.

Voit antaa palautetta lehdestä sähköpostitse osoitteeseen info@terrafame.fi tai verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta.

Vesistökatsauksen aiheita:

  • Nuasjärven kuha kelpaa tutkitusti lautaselle – nyt myös makunsa puolesta
  • Tuotantoalueiden sulkemisella on iso vaikutus Terrafamen alueen vesienhallintaan
  • Salmisen kunnostustyöt etenevät
  • Purkuvesien sulfaattikuorma pienempi kuin vuonna 2022

Lisätietoja:
Uusin Vesistökatsaus on saatavilla osoitteessa www.terrafame.fi > Nappureille > Julkaisut.
Vuoden 2023 ympäristötarkkailuraportit ovat nyt luettavissa (paikallinen uutinen, julkaistu 13.5.2024)

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2023 Terrafamen liikevaihto oli 560,9 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1 900 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Liitteet ja linkit: