Julkaistu 06.03.2024 klo 11.31

Kolmisopen säännöstelypadon huoltotyö lisää raskasta liikennettä lähialueella maaliskuussa

Terrafame huoltaa Kolmisoppi-järvellä sijaitsevaa veden säännöstelypatoa, jonka kautta Kolmisopesta johdetaan vettä Tuhkajokeen. Huoltotyö lisää raskasta liikennettä Malmitiellä, Tuhkalantiellä ja Sopentiellä, kun kiviainesta kuljetetaan Terrafamen tarvekivilouhokselta padolle. Työ on alkanut tiistaina 5.3.2024, ja se jatkuu näillä näkymin maaliskuun loppuun asti.

Sopentien risteys sijaitsee Tuhkalantiellä hakevarikon kohdalla kumpuilevalla tieosuudella. Risteyksen molemmin puolin sijoitetaan poikkeuksellisesta liikenteestä varoittavat liikennemerkit ja nopeusrajoituskyltit, jotta tiellä liikkuminen olisi mahdollisimman turvallista niin lähialueen asukkaille kuin Terrafamen ja yhtiön kumppaniyritysten henkilöstölle.

Huoltotyön aikana padon rakennetta kunnostetaan. Huoltotyö ei liity Terrafamen suunnitelmiin hyödyntää Kolmisopen esiintymää. Kolmisopen esiintymän hyödyntämisestä on kerrottu mm. 17.2.2023 julkaistussa verkkouutisessa.

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2023 Terrafamen liikevaihto oli 560,9 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1 900 henkilöä, joista hieman yli puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Liitteet ja linkit: