Takaisin uutisiin

Julkaistu 16.06.2022 klo 10.00

Terrafamen kestävän kehityksen katsaus julkaistu

VERKKOUUTINEN Terrafame on tänään julkaissut kestävän kehityksen katsauksensa vuodelta 2021, jossa kerrotaan vuosiksi 2020–2024 määritellyn vastuullisuusohjelman etenemisestä. Kestävän kehityksen katsaukseen sisältyy myös vuoden 2022 alkupuolen tapahtumia.

Kestävän kehityksen katsaus on saatavilla yhtiön verkkosivuilla osoitteessa www.terrafame.fi > Terrafame Oy > Raportointi sekä tämän verkkouutisen liitteenä.

Lisätietoa:

Kestävän kehityksen johtaja Veli-Matti Hilla, Terrafame Oy, p. 020 7130 800 (vaihde), veli-matti.hilla(at)terrafame.fi.

Kohti hiilineutraaleja akkukemikaaleja (kestävän kehityksen katsaus, kesäkuu 2022, pdf)

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2021 Terrafamen liikevaihto oli 378 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.