Julkaistu 25.04.2019 klo 13.36

Terrafamen teollisuuspalokunnalle Pohjois-Suomen suurin vaahtoyksikkö

Terrafamen teollisuuspalokunnalla oli tänään merkittävä päivä, kun pelastusyksikön kalustovahvuuteen saatiin uusi vaahtoyksikkö. Auto hankittiin vähän käytettynä Euroopasta ja se on tiettävästi kokoluokassaan ainoa Pohjois-Suomen alueella.

Uuden sammutusajoneuvon vesisäiliössä on yhteensä 5 000 litraa vettä ja vaahtonestesäiliön tilavuus on 8 000 litraa. Kattotykin tuotto on 6 000 litraa minuutissa. Täydellä teholla ilman vaahtoputkea kattotykin heittoetäisyys on noin 85 metriä ja vaahdolla noin 75 metriä.

Terrafamen teollisuusalueella käsitellään mm. palo- ja räjähdysvaarallisia kemikaaleja, joten uusi sammutusajoneuvo parantaa pelastusyksikön valmiuksia selvästi. Ajoneuvon hankinta on ennakkovarautumista vuonna 2021 käynnistyvään akkukemikaalitehtaaseen, jossa käytetään palavia nesteitä. Auton hankkiminen tukee Terrafamen turvallisuustavoitteita ja varautumista.

Uusi auto soveltuu hyvin pelastusyksikön monipuolisiin tehtäviin myös tilanteissa, joissa teollisuuspalokunta toimii Kainuun pelastuslaitosta avustavana pelastusyksikkönä esim. suurissa rakennus- ja teollisuuspaloissa sekä vaarallisten aineiden onnettomuuksissa.

Terrafamen teollisuuspalokunnan kokonaisvahvuus on 26 koulutettua henkilöä. Vuorossa työskentelee säännöllisesti 5 henkilöä. Terrafamen teollisuusalueen lisäksi palokunta osallistuu pelastustehtäviin myös portin ulkopuolella.

 

Lisätietoja:

Ari-Pekka Pappila, palopäällikkö, Terrafame Oy, p. 020 7130 800 (vaihde)

 

Kuvat saat suuremmiksi klikkaamalla:

 

 

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Suunnittelemme nyt päätuotteemme, nikkeli-kobolttisulfidin, jalostusta sähköajoneuvojen akkuihin sopiviksi nikkeli- ja kobolttisulfaateiksi. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: