Julkaistu 07.09.2018 klo 08.18

Terrafamella työ ei syrji tekijöitä

 

Terrafame on ilmoittautunut mukaan Työ ei syrji -kampanjaan, jonka tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa työelämässä. Samalla yhtiö haastaa kampanjaan mukaan omista kumppaniyrityksistään Clean and Safen, Delete Finlandin ja Heapsonin.

Terrafamen työntekijöistä noin 85 prosenttia asuu Kainuun kunnissa, mutta vuorojärjestelmät mahdollistavat monille työssäkäynnin kauempaakin. Henkilöstön ikäjakauma on tasapainoinen ja keski-ikä on noin 40 vuotta. Tällä haavaa suurin osa työntekijöistä on miehiä, mutta yhtiö toivoo lisää naisia hakijoiksi erilaisiin tehtäviin.

”Kaivosala saattaa kuulostaa miehiseltä, mutta tosiasiassa monet Terrafamen tehtävät ovat samantyyppisiä kuin prosessiteollisuuden yrityksissä yleensäkin. Suunnittelemme parhaillaan sähköajoneuvojen akkujen valmistuksessa hyödynnettävien kemikaalien tuotantoa, mikä vie meitä yhä lähemmäs kemianteollisuutta. Lisäksi meillä on sähkö- ja automaatioalan sekä mekaanisen kunnossapidon tehtäviä niin nuorille kuin pitkän linjan ammattilaisillekin”, kommentoi toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.

Terrafamen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteena on edistää tasapuolisesti kaikkien työntekijöiden mahdollisuuksia kehittymiseen, koulutukseen ja uralla etenemiseen. Jokaiselle kuuluu myös oikeus tehdä työtä ilman syrjintää, häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua.

 

Lisätietoa:

Elinkeinoelämän keskusliiton lanseeraama Työ ei syrji -kampanja

Toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen, p. 050 590 0720, joni.lukkaroinen(at)terrafame.fi
Viestintäjohtaja Katri Kauppila, p. 040 569 9200, katri.kauppila(at)terrafame.fi

 

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: