Julkaistu 14.06.2019 klo 09.00

Terrafame tehnyt sopimuksen happilaitoksen rakentamisesta akkukemikaalitehtaan yhteyteen

Terrafame ja Air Liquide ovat solmineet hapen toimitussopimuksen, johon perustuen Air Liquide rakentaa happilaitoksen Terrafamen teollisuusalueelle Sotkamoon. Happilaitos on tuotantovalmiudessa marraskuussa 2020.   

Terrafame käyttää happea uudessa tuotantolaitoksessaan, joka valmistaa akkukemikaaleja käytettäväksi sähköautojen akuissa. Sähköautojen kysynnän voimakkaan kasvun ansiosta myös akkukemikaalien kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti merkittävästi. Tuotantolaitoksen kapasiteetti on noin 170 000 tonnia nikkelisulfaattia ja noin 7 400 tonnia kobolttisulfaattia. Terrafamen investointi akkukemikaalitehtaaseen on noin 240 miljoonaa euroa.

Air Liquide on maailman johtava teollisuuden ja terveydenhoitoalan kaasuja, teknologioita ja palveluja tuottava yritys.

Lisätietoja: Joni Lukkaroinen, toimitusjohtaja, p. +358 20 7130 800 (vaihde)

 

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Suunnittelemme nyt päätuotteemme, nikkeli-kobolttisulfidin, jalostusta sähköajoneuvojen akkuihin sopiviksi nikkeli- ja kobolttisulfaateiksi. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: