Julkaistu 21.05.2018 klo 15.41

Teollisuusalueelle johtavalla sähkönsyöttölinjalla ja sähköasemalla tehtiin korjaus- ja huoltotöitä

Suomen kantaverkosta Vuolijoelta Terrafamen teollisuusalueelle johtavalla 110 kilovoltin (kV) sähkönsyöttölinjalla ja sähköasemalla on tehty korjaus- ja huoltotöitä. Samassa yhteydessä tehtiin ennakkohuoltoja Terrafamen sisäisessä sähkönjakeluverkossa.

Kunnossapitojohtaja Matti Rautiaisen mukaan sähkölaitteistoille tehdään tyypillisesti vuoden, viiden vuoden ja kymmenen vuoden välein erilaisia lakisääteisiä tarkastuksia ja mittauksia sekä ennakkohuoltotoimenpiteitä. Tämän kokoluokan projektit vaativat huolellista suunnittelua ja resursointia. Terrafamen oman kunnossapitohenkilöstön lisäksi töihin osallistui useiden yhteistyöyritysten henkilöstöä.  

Täydellisen sähkökatkon aikana päästiin testaamaan myös varavoiman käyttöä etenkin prosessi- ja ympäristöturvallisuuden kannalta tärkeissä toiminnoissa.

 

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: