Julkaistu 15.08.2019 klo 12.00

Nimitys Terrafamen johtoryhmässä

Terrafame Oy:n akkukemikaalitehtaan johtajaksi (Chief Refining Officer) ja johtoryhmän jäseneksi on 1.10.2019 alkaen nimitetty Kristian Granit, DI, ins. Granit on ollut Terrafamen palveluksessa vuodesta 2015. Hän on työskennellyt teollisuusalueella vuodesta 2007 ja toimii tällä hetkellä metallitehtaan osastopäällikkönä. Uudessa tehtävässään Kristian Granit raportoi Terrafame Oy:n toimitusjohtaja Joni Lukkaroiselle.

”Investointipäätös akkukemikaalitehtaan rakentamisesta tehtiin syksyllä 2018. Projekti on edennyt suunnitellusti ja parhaillaan on menossa pääprosessialueiden rakennusten rakentaminen. Uuden tehtaan kaupallinen tuotanto käynnistyy vuoden 2021 alussa ja uusi tehtaamme on valmistuessaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien valmistajista.

Olen todella iloinen, että löysimme akkukemikaalitehtaan vetäjän oman organisaation sisältä. Kristian Granitilla on hyvä kokemus tuotannon johtotehtävistä, kemian prosesseista ja automatisoidusta tuotannosta. Tulevan vuoden aikana akkukemikaalitehtaalle kootaan 120-150 kemianteollisuuden prosessi- ja kunnossapitoammattilaisesta koostuva tuotanto-organisaatio, jonka rakentamiseen toivotan Kristianille parhainta menestystä,” toteaa Terrafame Oy:n toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.

”Odotan innolla, että pääsen hyödyntämään osaamistani täysin uudenlaisen haasteen parissa. Kun uusi tehdas käynnistyy, siirrymme Terrafamella jalostusketjussa eteenpäin: metallitehtaamme nykyinen päätuote jalostetaan akkukemikaaleiksi, jotka myydään sähköautojen akkujen valmistuksen raaka-aineeksi. Aloitamme tehtaan tuotanto-organisaation rakentamisen välittömästi sekä sisäisin että ulkoisin rekrytoinnein,” kertoo Kristian Granit, Terrafamen akkukemikaalitehtaan johtaja 1.10.2019 alkaen.

 

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Rakenteilla olevan akkukemikaalitehtaan myötä päätuotteemme nikkeli-kobolttisulfidi jalostetaan sähköajoneuvojen akkuihin sopiviksi nikkeli- ja kobolttisulfaateiksi. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: