Julkaistu 20.09.2018 klo 08.52

Maantie 8714:n muutosten suunnittelu jäihin

Alueellisena tieviranomaisena Kainuussa toimiva Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on lopettanut tiesuunnitelman laatimisen maantie 8714:n lakkauttamisesta välillä Lahnasjärvi – Maantie 870. Tieyhteys säilyy ELY-keskuksen ylläpitämänä maantienä nykyisellä paikalla.

Tiesuunnitelman laatiminen käynnistyi loppuvuodesta 2017 Terrafamen aloitteesta. Yhtiö esitti tuolloin, että kaivospiirin läpi kulkeva maantie lakkautettaisiin yleisenä tienä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen saamien lausuntojen ja muistutusten perusteella suunnittelun jatkamiselle ei kuitenkaan nähty riittäviä perusteita.

Terrafame ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus selvittävät vielä yhdessä kaivostoiminnan liikennejärjestelyjä toiminnan laajentuessa maantien pohjoispuolelle.

 

Lisätietoa:

Viranomaisen julkaisema tiedote ELY-keskuksen verkkosivustolla

Tienpidon asiantuntija Jussi Sääskilahti, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038 288
Toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen, Terrafame, p. 050 590 0720

 

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: