Julkaistu 10.10.2023 klo 14.52

Tupa täyttyi naapureista

Terrafame kutsui lähialueen asukkaita ja mökkiläisiä perinteiseen tupailtaan keskustelemaan naapureille tärkeistä asioista.

Terrafamella on ollut tapana kutsua naapurit kylään kerran vuodessa niin sanottuun tupailtaan, jossa käydään läpi yhtiön tilannetta ja keskustellaan naapureille tärkeistä asioista kuten liikenneturvallisuudesta ja ympäristötarkkailun tuloksista. Korona-aika rajoitti tapaamisia, mutta nyt tupailtoja on jälleen pystytty pitämään kahtena syksynä.

Maanantaina 2.10. nelisenkymmentä teollisuusalueen lähialueen asukasta ja mökkiläistä kerääntyi Terrafamelle. Tilaisuus alkoi bussikierroksella, jonka aikana tutustuttiin tuotantoon aina louhinnasta lähtien. Kierros päättyi akkukemikaalitehtaalle.

Tämän jälkeen kokoonnuttiin kahvin ja pullien ääreen kuuntelemaan tilannekatsausta Terrafamen tuotantoon, turvallisuuteen, lähialueen ympäristöön ja tulevaisuuden suunnitelmiin liittyen sekä keskustelemaan naapurustoa pohdituttavista aiheista.

Kestävän kehityksen johtaja Veli-Matti Hillan mukaan yhteistyö teollisuusalueen naapureiden kanssa on tärkeää, sillä ymmärrettävästi Terrafamen kokoinen suuri teollinen yritys herättää kysymyksiä aina työmatkaliikenteestä lähialueen vesistöhin.

”Tupailloissa tavoite onkin kuulla näistä ajatuksista suoraan lähinaapureiltamme ja vastata kysymyksiin sekä ohjata lisätiedon pariin. Esimerkiksi ympäristövaikutuksia seuraamme laajasti ja voimme todeta, että lähialueen suurimmat järvet soveltuvat hyvin virkistyskäyttöön ja niiden kalaa voi syödä normaalisti.”

Lisätietoa:
Ympäristötarkkailuraportit
Julkaisut naapureillemme

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2022 Terrafamen liikevaihto oli 584 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1 500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Liitteet ja linkit: