Julkaistu 05.07.2023 klo 14.10

Terrafamen tehdaspalokunta palvelee entistä laajemmalla alueella

Terrafamen tehdaspalokunnan kalustoa

Terrafamen tehdaspalokunta ja Kainuun pelastuslaitos ovat vahvistaneet yhteistyötä, ja tehdaspalokunnan hälytysalue Terrafamen teollisuusalueen ulkopuolella on laajentunut entisestään.

Ensisijaisesti tehdaspalokunta hoitaa Terrafamen alueella palo- ja pelastustoimen tehtäviä. Tilanteen niin salliessa yksikkö voi lähteä tehtävälle hälytysalueelle, joka kattaa karkeasti alueen Parkualta Laakajärvelle sekä Lahnasjärveltä Jormasjärvelle. Tällä alueella Terrafamen yksikkö on lähin pelastusyksikkö, joten avun saanti nopeutuu.

Hälytysalueen reunoille ulottuvat tehtävät eivät merkittävästi heikennä turvallisuutta teollisuusalueella, koska Terrafamelle jää aina yksi raskas pelastusyksikkö sekä tehdaspalokunnan henkilöstöä. Pitkäkestoisissa pelastustehtävissä tehdaspalokunta voi hälyttää lisähenkilöstöä teollisuusalueelle.

Terrafamen tehdaspalokunta on toiminut Kainuun pelastuslaitoksen sopimuspalokuntana vuodesta 2016 alkaen. Viime vuonna tehdaspalokunta osallistui noin kymmenelle tehtävälle teollisuusalueen ulkopuolella.

Hätätilanteesta on aina ilmoitettava hätänumeroon 112. Hätäkeskus antaa lisäohjeita mm. ensiavun antamiseen ja lähettää tarvittaessa lähimmän pelastusyksikön paikalle.

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2021 Terrafamen liikevaihto oli 378 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1 500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Liitteet ja linkit: