Julkaistu 24.04.2023 klo 14.56

Sivukivialueelta pääsi sulamisvesiä Kivipuroon

Terrafamen sivukivialueelta pääsi perjantaina 21.4.2023 sulamisvesiä sivukivialueen vieressä sijaitsevaan Kivipuroon. Tilanne havaittiin perjantai-iltapäivällä ja korjaavat toimenpiteet aloitettiin välittömästi. Sulamisvedet saatiin ohjattua nopeasti vesienkeruualtaaseen, joten tilanne oli lyhytkestoinen.

Sivukivialueen sulamisvesissä metallipitoisuudet ovat koholla mustaliuskeesta johtuen, joten sulamisvesien pääsy Kivipuroon näkyi puron vedenlaadussa perjantai-iltana. Kivipuron vedenlaatu oli normalisoitunut jo lauantaiaamuun mennessä. Kivipuron ja sen alapuolisen Talvijoen laatua on seurattu tapahtuman johdosta tehostetusti. Talvijoen vedenlaadussa ei ole havaittu muutoksia.

Terrafame ilmoitti asiasta Kainuun ELY-keskukselle perjantaina heti tapahtuman jälkeen.

Lisätietoja:
Veli-Matti Hilla, kestävän kehityksen johtaja, Terrafame Oy, veli-matti.hilla[at]terrafame.fi, p. 020 7130 800 (vaihde)

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2021 Terrafamen liikevaihto oli 378 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Liitteet ja linkit: