Julkaistu 02.01.2023 klo 17.10

Nuasjärven purkuputkessa havaittu vuoto

Terrafamen purkuputkessa on havaittu tänään 2.1.2023 vuoto maa-alueella olevalla osuudella. Vuotopaikka on Määttälänmäen lähistöllä, Jormasjärven ja Nuasjärven välisellä alueella. Puhdistetun purkuveden pumppaus putkeen on lopetettu ja vuodon syytä sekä vuotaneen veden määrää selvitetään parhaillaan.

Vuotovesi virtaa maastossa todennäköisesti Jormasjokeen, josta se päätyy edelleen Nuasjärveen. Vuotoreitillä ei ole rakennuksia. Vuotanut vesi on Terrafamen puhdistettua purkuvettä, joten vedestä ei aiheudu varsinaista ympäristöhaittaa.

Vuodosta on ilmoitettu myös alueellisille ympäristö- ja pelastusviranomaisille.

Lisätietoja:
Kestävän kehityksen johtaja Veli-Matti Hilla, puh. 020 7130 800 (vaihde palvelee arkisin klo 7.30-15.30)

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2021 Terrafamen liikevaihto oli 378 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Liitteet ja linkit: