Takaisin uutisiin

Julkaistu 20.03.2024 klo 15.00

Terrafamen vuoden 2023 taloudellinen katsaus on julkaistu

Terrafame Oy:n taloudellinen katsaus vuodelta 2023 on julkaistu tänään. Taloudellinen katsaus sisältää toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen (FAS) tilikaudelta 1.1.–31.12.2023.

Terrafame on lisäksi julkaissut selvityksen hallinto- ja ohjausjärjestelmästä ja palkitsemisraportin vuodelta 2023 sekä toimielinten päivitetyn palkitsemispolitiikan.

Julkaistut dokumentit ovat saatavilla tämän julkaisun liitteinä pdf-tiedostoina sekä yhtiön verkkosivuilla osoitteessa www.terrafame.fi > Yritys > Raportit ja esitykset.

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2023 Terrafamen liikevaihto oli 560,9 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1 900 henkilöä, joista hieman yli puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.