Takaisin uutisiin

Julkaistu 16.06.2023 klo 09.00

Terrafamen kestävän kehityksen katsaus julkaistu

Terrafame on julkaissut tänään kestävän kehityksen katsauksen 2022. Katsauksessa käsitellään raportointikauden kohokohtia kuten Renaultin ja Stellantisin kanssa sovittuja nikkelisulfaatin toimitussopimuksia, onnistumisia työturvallisuuskehityksessä sekä vastuullisuustyön etenemistä.

Terrafamen visio on olla yksi kustannustehokkaimmista ja vastuullisimmista akkukemikaalien tuottajista maailmassa ja yhtiö tavoittelee tuotannossaan hiilineutraaliutta vuoteen 2039 mennessä. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on jo nyt alan pienimpiä, koska yhdellä teollisuusalueella sijaitseva, bioliuotukseen perustuva tuotantoprosessi on energiatehokas. Tämä mahdollistaa sen, että sähköautovalmistajat kuten Renault Group ja Stellantis voivat pienentää sähköautojensa valmistamisesta aiheutuvia päästöjä ja varmistaa akkukemikaalien jäljitettävyyden.

Terrafame kehittää toimintaansa jatkuvasti. Viimeiset kaksi vuotta kestänyt turvallisuuteen ja tehokkuuteen liittynyt kehitysprojekti päättyi vuoden 2022 lopussa. Operatiivisen toiminnan tehokkuuden ja työturvallisuuden kehittämistä jatketaan jatkuvan parantamisen periaatteiden mukaisesti.

Lisätietoa:

Kestävän kehityksen katsaus on saatavilla yhtiön verkkosivuilla osoitteessa www.terrafame.fi > Yritys > Raportit ja esitykset sekä tämän verkkouutisen liitteenä.

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2022 Terrafamen liikevaihto oli 584 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.