Takaisin uutisiin

Julkaistu 02.12.2022 klo 15.00

Terrafame ja Renault-konserni solmivat pitkäaikaisen sopimuksen vastuullisen nikkelisulfaatin toimituksista

Terrafame ja Renault-konserni ovat solmineet monivuotisen sopimuksen, jonka mukaisesti Terrafame toimittaa Renault-konsernin sähköautojen akkuihin vähähiilistä ja täysin jäljitettävissä olevaa nikkelisulfaattia. Terrafame ja Renault ovat kehittäneet yhteistyötään lokakuusta 2021, jolloin yhtiöt solmivat aiesopimuksen nikkelisulfaatin toimituksista.

Sopimuksen mukaisesti Terrafame toimittaa Renaultille vastuullisesti tuotettua nikkelisulfaattia yli 200 000 sähköauton tarpeisiin joka vuosi. Terrafamelle sopimus on merkittävä virstanpylväs vähähiilisen ja täysin jäljitettävän sähköautovalmistuksen tunnustettuna kumppanina. Kumppanuus merkitsee myös konkreettista askelta kohti vankkaa, läpinäkyvää ja vastuullista eurooppalaista akkuklusteria.

Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen: ”Pitkäaikainen yhteistyö Renaultin kanssa vahvistaa Terrafamen asemaa eurooppalaisen autoteollisuuden luottokumppanina ja akkukemikaalien toimittajana. Näinä haastavina aikoina vastuullisesti ja läpinäkyvästi, Euroopassa ja eurooppalaisille tuotetuille akkukemikaaleille on vahvaa kysyntää. Sopimuksen myötä Terrafame sitoutuu toimittamaan nikkelisulfaattia yli 200 000 sähköauton tarpeisiin vuosittain. Olemme ylpeitä siitä, että teemme osamme eurooppalaisen liikenteen päästöjen vähentämiseksi, samalla kun parannamme Euroopan autoteollisuuden tehokkuutta”.

Suora kumppanuus johtavan autovalmistajan sekä materiaalitoimittajan välillä on koko akkumateriaalien arvoketjua mullistava toimintatapa. Terrafamen bioliuotukseen perustuva tuotantoprosessi käyttää noin 90 prosenttia vähemmän energiaa nikkelisulfaatin tuotannossa kuin alalla keskimäärin. Lisäksi Terrafamen integroitu tuotantoprosessi alkaa kaivoksesta ja päättyy akkukemikaalituotantoon yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Nämä ainutlaatuiset ja energiatehokkaat ominaisuudet mahdollistavat vastuullisemman tuotannon ja täysin läpinäkyvän arvoketjun.

Yhteystiedot medialle:

Toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen, Terrafame Oy, p. 020 713 0890, joni.lukkaroinen(at)terrafame.fi

Lisätietoja yhtiöistä:

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2021 Terrafamen liikevaihto oli 378 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

www.terrafame.fi

Renault-konserni kuuluu uudistuvan liikkumisen kärkijoukkoihin. Nissan- ja Mitsubishi-kumppanuuksien vahvistama ja ainutlaatuisen sähköistymisosaamisen hallitseva Renault-konserni koostuu neljästä brändistä – Renault, Dacia, Alpine ja Mobilize – jotka tarjoavat vastuullisia ja innovatiivisia liikkumisen ratkaisuja asiakkailleen. Konserni toimii yli 130 maassa ja myi 2,7 miljoonaa ajoneuvoa vuonna 2021. Yhtiö työllistää lähes 111 000 henkilöä, jotka toteuttavat päivittäin yrityksen päämäärää tuoda ihmisiä lähemmäs toisiaan ekologisen liikenteen avulla. Renault-konserni on sitoutunut kunnianhimoiseen arvoa luovaan muutokseen, ja on valmis haasteisiin niin tien päällä kuin kilpailuissa. Se on uusien teknologioiden ja palveluiden kehittämisen keskiössä, joihin kuuluu myös uusi mallisto aiempaakin kilpailukykyisempiä, tasapainoisempia ja sähköistettyjä ajoneuvoja. Ympäristötavoitteiden mukaisesti konsernin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius Euroopassa vuoteen 2040 mennessä.

www.renaultgroup.com/en/

Liitteet ja linkit: