Takaisin uutisiin

Julkaistu 19.09.2023 klo 14.40

Lauri Ratia on valittu Vuoden Yritysjohtajaksi

Teollisuusneuvos ja Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia on valittu Suomen Liikemies-Yhdistyksen Vuoden Yritysjohtajaksi. Ratia on toiminut Terrafamen hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2015 eli yhtiön alkuajoista saakka.

”Lauri Ratian aktiivinen ja näkemyksellinen ote on hyödyntänyt laajaa suomalaisten joukkoa – sijoittajista työntekijöihin”, yhdistys perustelee uutisessaan valintaansa.

Ratia on tehnyt poikkeuksellisen uran, joka jatkuu edelleen aktiivisena. Liikemies-Yhdistys toteaa, että Ratia on esimerkki siitä, että vaikka numeraalisesti eläkeikä on jo saavutettu, on turhaa jäädä ”laakereille lepäämään”, kun osaamiselle ja näkemyksellisyydelle on kysyntää. Valinnan perusteluissa nostetaan esille onnistumiset viimeisen kymmenen vuoden ajalta mm. Turun telakalla ja Terrafamessa.

Suomen Liikemies-Yhdistys ry valitsee Vuoden Yritysjohtajaksi henkilön, joka on edesauttanut synnyttämään kestävää menestystä liike-elämässä. Vuoden Yritysjohtaja on osoittanut kykyä liiketoiminnan jatkuvaan uudistamiseen, saavuttanut menestystä pitkällä aikajänteellä ja hän on toiminut esimerkkinä sekä suunnannäyttäjänä.

Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet mm. Sievin Jalkine Oy:n toimitusjohtaja Juha Jokinen, Marimekko Oyj:n toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko ja Vaisala Oyj:n toimitusjohtaja Kjell Forsén.

Yhdistys on jakanut Vuoden liikemies -palkintoa vuodesta 1980 lähtien. Keväästä 2021 alkaen palkinto on tunnettu nimellä Vuoden Yritysjohtaja.

Lue lisää: 
Vuoden Yritysjohtaja on teollisuusneuvos Lauri Ratia (Suomen Liikemies-Yhdistyksen uutinen, julkaistu 18.9.2023)

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2022 Terrafamen liikevaihto oli 584 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Liitteet ja linkit: