Julkaistu 01.06.2020 klo 08.01

Terrafamen teollisuuspalokunnalta kalustoa ja henkilöstöä vahvistamaan Lapin tulvatorjuntaa

Neljän Pohjois-Suomen pelastuslaitoksen yhteinen pelastusjoukkue, Arctic Rescue Team, lähtee tukemaan Lapin pelastuslaitosta poikkeuksellisessa tulvatilanteessa. Kainuun pelastuslaitokselta Arctic Rescue Team’iin eli arktiseen pelastusjoukkueeseen osallistuu seitsemän henkilön ryhmä. Arktisen pelastusjoukkueen kokonaisvahvuus tehtävällä on 17 henkilöä.

Terrafamen teollisuuspalokunta vahvistaa arktista pelastusjoukkuetta tarjoamalla sen käyttöön tulvantorjunnan erikoisosaamista sekä kalustoa. Terrafamelta matkaan lähtee vuosi sitten hankittu paloauto, josta hyödynnetään erityisesti sen suurta pumppauskapasiteettia, sekä kaksi henkilöresurssia ja muuta pienempää tulvantorjuntakalustoa.

Odotettavissa olevia tehtäviä ovat tulvavesien pumppaus, mahdollisten lisäkohdesuojausten tekeminen ja muut Lapin pelastuslaitoksen osoittamat tehtävät.

Arktinen pelastusjoukkue toimii Lapin pelastuslaitoksen alaisuudessa yhdessä Lapin alueen arktisen pelastusjoukkueen henkilöstön kanssa. Muodostelma lähtee liikenteeseen maanantaina 1.6.2020 ja valmistautuu toimimaan alueella kuluvan viikon. Arktinen pelastusjoukkue perustettiin vuoden 2019 alussa. Siihen kuuluvat Lapin, Oulu-Koillismaan, Jokilaaksojen ja Kainuun pelastuslaitokset.


Lisätietoa:

Veli-Matti Hilla, kestävän kehityksen johtaja, Terrafame Oy, p. 020 713 0892 (vaihde), veli-matti.hilla(at)terrafame.fi

 

Terrafame Oy on vuonna 2015 perustettu suomalainen monimetalliyhtiö, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Sotkamossa. Yhtiön bioliuotusta hyödyntävä tuotantoprosessi on ainutlaatuinen ja sen hiilijalanjälki selvästi perinteisiä nikkelin tuotantoteknologioita matalampi. Terrafame rakentaa parhaillaan yhtä maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista, jonka myötä yhtiö siirtyy jalostusketjussa eteenpäin metallipuolituotteiden valmistajasta sähköautojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuottajaksi. Vuonna 2019 Terrafamen liikevaihto oli 310 MEUR ja yhtiön teollisuusalueella työskenteli noin 1500 työntekijää, joista kumppaniyritysten osuus oli noin puolet. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: