Julkaistu 25.10.2018 klo 12.59

Terrafame valitsi Swecon akkukemikaalitehtaan tehdassuunnittelijaksi

Monimetalliyhtiö Terrafame on tehnyt Swecon kanssa sopimuksen akkukemikaalitehtaan tehdassuunnittelusta. Terrafamen oma projektiorganisaatio johtaa projektia kokonaisuutena ja vastaa teknologiatoimittajien valinnasta sekä laitteiden hankinnoista. Sopimuksen mukaisesti Sweco puolestaan huolehtii akkukemikaalitehtaan ja nykyisen metallitehtaan liityntöjen suunnittelusta sekä uuden tehdaskokonaisuuden rakennusten, putkistojen, sähköjen, instrumentoinnin ja automaation yksityiskohtaisesta suunnittelusta. Sweco myös avustaa Terrafamea projekti- ja työmaapalvelujen osalta.

Akkukemikaalitehtaan tehdassuunnittelijaksi valittu Sweco tunnetaan rakennetun ympäristön, kestävän kehityksen ja teollisuuden asiantuntijana. Yhtiö on tehnyt aiemmin useita suunnittelutöitä myös Terrafamen metallitehtaalle. Akkukemikaalitehtaan suunnittelua varten Sweco perustaa Terrafamen teollisuusalueelle Sotkamoon projektitoimiston, joka toimii läheisessä yhteistyössä tilaajan projektiorganisaation ja Swecon muiden projektitoimintojen kanssa. Enimmillään uuden tehtaan suunnittelu työllistää yhtäaikaisesti noin sata Swecon organisaatiossa työskentelevää asiantuntijaa.

Sähköajoneuvojen akkukemikaaleja tuottavan tehtaan yksityiskohtainen suunnittelu on aloitettu lokakuussa ja tehtaan rakentamisen on määrä alkaa vuoden 2019 alkupuolella.

 

Lisätietoa:

Toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen, p. 050 590 0720, joni.lukkaroinen(at)terrafame.fi

 

Terrafame Oy monimetalliyhtiö joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Suunnittelemme nyt päätuotteemme, nikkeli-kobolttisulfidin, jalostusta sähköajoneuvojen akkuihin sopiviksi nikkeli- ja kobolttisulfaateiksi. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta.www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: