Julkaistu 28.08.2017 klo 14.15

Terrafame tehostaa toimintaa ylösajon tasaannuttua

Monimetalliyhtiö Terrafame Oy on jatkanut tuotannon ylösajoa suunnitelmallisesti syyskuusta 2015 lähtien Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan. Kuluvan vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden nikkelituotanto ylitti jo koko edellisvuoden tuotantomäärän. Tuotannon kasvattamisen ohella yhtiössä on tehty myös paljon kehitystyötä.

Ylösajon suurimpien ponnistusten jälkeen Terrafame jatkaa toiminnan vakiinnuttamista ja tehostamista kokonaisuutena. Tämän pohjalta yhtiö on maanantaina 28.8.2017 antanut kaikille henkilöstöryhmille kutsun yhteistoimintaneuvotteluihin.

”Terrafame on aktiivisimman ylösajon aikana työllistänyt kaivosalueellaan yli 1 300 Terrafamelle ja kumppaniyrityksillemme työskentelevää henkilöä, ja olemme jatkossakin merkittävä talousveturi ja työllistäjä Kainuussa. Nyt olemme kuitenkin siirtymässä vakiintuneen teollisen toiminnan vaiheeseen. Tässä uudessa tilanteessa meidän on syytä tarkastella sitä, miten voimme viedä ylösajon loppuun mahdollisimman kustannustehokkaasti”, toteaa Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen.

Terrafamelle työskentelee yli 660 vakituista henkilöä, ja neuvottelut koskevat yhteensä noin 490 työntekijää. Yhtiön arvion mukaan vähennystarve näistä on enintään 50 henkeä.

Yhtiön ja henkilöstön välisissä yhteistoimintaneuvotteluissa on tarkoitus löytää ratkaisu siihen, miten henkilöstöresursseja voidaan sopeuttaa vastaamaan paremmin ylösajon loppuvaiheen tarpeita. Neuvottelut alkavat viikon kuluttua kutsun antamisesta, ja niiden arvioidaan kestävän vähintään lokakuun puoliväliin asti.

Terrafame tiedottaa neuvotteluiden lopputuloksesta niiden päätyttyä.

 

Median yhteydenotot:

Toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen, Terrafame Oy, p. 050 5900 720, joni.lukkaroinen(at)terrafame.fi
Viestintäjohtaja Katri Kauppila, Terrafame Oy, p. 040 5699 200, katri.kauppila(at)terrafame.fi

 

Terrafame Oy on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä ja kobolttia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava liiketoiminta.

Liitteet ja linkit: