Julkaistu 24.03.2021 klo 07.49

Terrafame käynnistää laajat koronaviruksen seulontatestaukset akkukemikaalitehtaan työmaalla

Terrafamen akkukemikaalitehtaalla työskentelevillä yhteistyökumppaneiden ulkopaikkakuntalaisilla työntekijöillä on viimeisen viikon aikana todettu yhteensä 8 koronatartuntaa. Altistuneet on kartoitettu ja ohjattu karanteeniin yhteistyössä viranomaisten kanssa ja lisätartuntojen rajaaminen on toteutunut hyvin.

Varotoimenpiteenä Terrafame käynnistää yhteistyössä työterveyshuollon kanssa tänään 24.3.2021 laajat yli 100 henkilöä koskevat seulontatestaukset akkukemikaalitehtaalla ja tehtaan rakennustyömaalla mahdollisen epidemian ennaltaehkäisemiseksi.

Akkukemikaalitehtaan työmaalla on viimeisen vuoden aikana työskennellyt yhteensä jopa noin 600 yhtiön ulkopuolista työntekijää. Projektissa työskennelleillä on pandemian aikana todettu yhteensä 14 tartuntaa. Terrafamen omilla työntekijöillä tartuntoja on pandemian aikana ollut yhteensä 4. Kaikkiaan teollisuusalueella on pandemian alusta alkaen ollut yhteensä 22 tartuntaa.

Terrafame perusti vuoden 2020 alussa erillisen koronatyöryhmän, joka käsittelee säännöllisesti pandemiaan liittyviä asioita ennaltaehkäistäkseen epidemian teollisuusalueella ja varmistaakseen, että toimintaa voidaan jatkaa myös poikkeuksellisissa olosuhteissa. Yhtiö jatkaa aktiivisia toimenpiteitään koronavirusepidemian estämiseksi teollisuusalueella.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Hilla, kestävän kehityksen johtaja, Terrafame Oy, p. 020 7130 800 (vaihde)

 

Terrafamen toiminnan tarkoituksena on keventää liikenteen hiilijalanjälkeä vastuullisesti tuotetuilla akkukemikaaleilla. Terrafamen yhdelle teollisuusalueelle sijoittuva integroitu tuotanto omasta kaivoksesta akkukemikaaleiksi muodostaa ainutlaatuisen ja energiatehokkaan tuotantoketjun, joka tuottaa asiakkaille akkukemikaaleja, joiden hiilijalanjälki on selvästi teollisuuden keskiarvoa matalampi.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2020 sen liikevaihto oli 338 MEUR ja yhtiön teollisuusalueella työskenteli noin 2 000 työntekijää, joista urakoitsijoiden ja alihankkijoiden osuus oli vähän yli puolet. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: