Julkaistu 22.03.2024 klo 08.00

Seppo Voutilainen nimitetty Terrafamen toimitusjohtajaksi

Terrafame Oy:n hallitus on nimittänyt Terrafame Oy:n toimitusjohtajaksi DI Seppo Voutilaisen (52). Voutilainen on toiminut tammikuusta 2024 lähtien Terrafamen väliaikaisena toimitusjohtajana.

Voutilaisella on yli 30 vuoden kokemus kemianteollisuudesta sekä kaivosalalta niin kotimaasta kuin kansainvälisesti. Hän on toiminut Terrafamen johtoryhmän jäsenenä ja tuotantojohtajana vuodesta 2020. Tätä ennen Voutilainen on toiminut kanadalaisen kaivosyhtiön Agnico Eaglen Euroopan toimintojen kehitysjohtajana ja varatoimitusjohtajana vuosina 2012−2020, Agnico Eaglen Kittilän kaivoksen johtajana vuosina 2010−2011 sekä Kemira GrowHow -konsernissa kaivoksen tuotantojohtajana vuosina 2004−2010.

”Terrafamen hallitus on erittäin ilahtunut voidessaan tiedottaa Seppo Voutilaisen nimittämisestä yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Voutilaisen valinnassa painoivat erityisesti hänen monipuolinen kokemuksensa erilaisista johtotehtävistä sekä vahva tuotannollinen ja kansainvälinen tausta.

Terrafamella on maailman suurimpiin kuuluva akkukemikaalitehdas, ja strategiamme oleellinen osa on Terrafamen edelläkävijyyden vahvistaminen globaalin akkuteollisuuden kumppanina. Voutilaisella on erittäin vahva tausta Terrafamen viemiseksi tähän seuraavaan kehitysvaiheeseen. Hän on Terrafamen vuosinaan työskennellyt tuloksekkaasti yhtiön kehittymisen ja menestyksen eteen”, toteaa Lauri Ratia, Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja.  

Lisätietoa:
Lauri Ratia, Terrafame Oy, hallituksen puheenjohtaja, puh. 050 2922, ratia(at)lauriratia.com

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2023 Terrafamen liikevaihto oli 560,9 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1 900 henkilöä, joista hieman yli puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.