Julkaistu 20.01.2021 klo 09.55

Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta ympäristölupa Terrafamen akkukemikaalitehtaalle

Terrafame Oy on saanut tänään 20.1.2021 Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta ympäristöluvan akkukemikaalitehtaalle, jonka kaupallinen tuotanto on tarkoitus käynnistää huhtikuussa 2021.

Lupapäätös mahdollistaa akkukemikaalitehtaan käynnistämisen aikataulussa. Päätös vastaa pääosin lupahakemusta ja akkukemikaalitehdasta voidaan käyttää suunnitellusti nyt saadulla luvalla.
 

Lisätietoja:

Joni Lukkaroinen, toimitusjohtaja, Terrafame Oy, puh. 020 7130 800 (vaihde)

 

Terrafamen toiminnan tarkoituksena on keventää liikenteen hiilijalanjälkeä vastuullisesti tuotetuilla akkukemikaaleilla. Terrafamen yhdelle teollisuusalueelle sijoittuva integroitu tuotanto omasta kaivoksesta akkukemikaaleiksi on ainutlaatuinen energiatehokas kokonaisuus, joka tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun. Terrafame aloittaa akkukemikaalien tuotannon vuoden 2021 alkupuolella. Uusi tehdas on yksi maailman suurimmista sähköautojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista ja sen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yli 60 prosenttia pienempi kuin teollisuudessa keskimäärin. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: