Julkaistu 12.05.2021 klo 08.17

Nuasjärven ekologinen tila on hyvä eikä se poikkea Kainuun muista suurista järvistä – lue lisää Vesistökatsauksesta

ALUEELLINEN MEDIATIEDOTE Terrafame on julkaissut tänään 12.5.2021 verkkosivuillaan teollisuusalueen vaikutuspiiriin kuuluvien lähijärvien tilaa käsittelevän Vesistökatsauksen, joka jaetaan tällä viikolla myös kainuulaisiin kotitalouksiin paikallislehtien ilmoitusliitteenä.

Terrafamen lähialueella virkistyskäytön kannalta merkittävimpien järvien tilanne on hyvä. Myös Nuasjärven ekologinen tila on hyvä eikä se poikkea Kainuun muista suurista järvistä. Vuonna 2020 purkuvesien sulfaattikuorma kasvoi vuoteen 2019 verrattuna, mutta jäi kuitenkin selvästi luparajan alle.

Lue lisää Vesistökatsauksesta.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Hilla, kestävän kehityksen johtaja, Terrafame Oy, p. 020 7130 800 (vaihde)

 

Terrafamen toiminnan tarkoituksena on keventää liikenteen hiilijalanjälkeä vastuullisesti tuotetuilla akkukemikaaleilla. Terrafamen yhdelle teollisuusalueelle sijoittuva integroitu tuotanto omasta kaivoksesta akkukemikaaleiksi muodostaa ainutlaatuisen ja energiatehokkaan tuotantoketjun, joka tuottaa asiakkaille akkukemikaaleja, joiden hiilijalanjälki on selvästi teollisuuden keskiarvoa matalampi.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2020 sen liikevaihto oli 338 MEUR ja yhtiön teollisuusalueella työskenteli noin 2 000 työntekijää, joista urakoitsijoiden ja alihankkijoiden osuus oli vähän yli puolet. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: