Julkaistu 04.06.2024 klo 13.19

Nimityksiä Terrafame Oy:n johtoryhmässä

Akkukemikaaliyhtiö Terrafame Oy on nimittänyt 1.6.2024 alkaen David Garcia-Balbuenan, FM, Chief Production Officer -tehtävään ja johtoryhmän jäseneksi sekä Kristian Granitin, DI, Chief Services Officer -tehtävään ja johtoryhmän jäseneksi. He raportoivat Terrafame Oy:n toimitusjohtaja Seppo Voutilaiselle.

David Garcia-Balbuena on siirtynyt johtoryhmään bioliuotuksen ja vesienhallinnan osastojohtajan tehtävästä. Ennen nimitystään Garcia-Balbuena on toiminut erilaisissa päällikkötehtävissä bioliuotuksen ja vesienhallinnan sekä geologian ja kaivossuunnittelun osastoilla. Hän aloitti Terrafamella vuonna 2016.

Kristian Granit on siirtynyt johtoryhmään apulaistuotantojohtajan tehtävästä. Tätä ennen hän on toiminut erilaisissa päällikkö- ja johtotehtävissä akkukemikaalitehtaalla, metallien talteenotossa ja sähköautomaatiokunnossapidossa. Granit aloitti Terrafamella yhtiön perustamisvuonna 2015. Ura teollisuusalueella alkoi vuonna 2007 edellisen toiminnanharjoittajan palveluksessa.

Aiemmin teknologiajohtajana toiminut Antti Arpalahti jatkaa johtoryhmässä Chief Technology, Strategy and Projects Officer -tehtävässä vastuualueenaan tutkimus ja kehitys, strategia sekä projektit.

“Toivotan Kristianin ja Davidin tervetulleiksi Terrafamen johtoryhmään sekä Antille menestystä uusiin vastuualueisiin”, sanoo Seppo Voutilainen.

Lisätietoja:
Seppo Voutilainen, toimitusjohtaja, seppo.voutilainen[at]terrafame.fi, puh. 020 7130 800 (vaihde)

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2023 Terrafamen liikevaihto oli 560,9 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1 900 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.