Julkaistu 21.03.2024 klo 12.00

Muutos Terrafame Oy:n hallituksessa

Terrafame Oy:n yhtiökokous päätti 20.3.2024, että 58-vuotias kemian tohtori Peter Schuhmacher valitaan yhtiön hallitukseen uutena jäsenenä. Peter on toiminut BASF:n akkumateriaalien sekä kierrätys- ja katalyyttidivisioonan johtajana joulukuun 2023 loppuun asti. Hän on riippumaton yhtiöstä ja sen merkittävistä osakkeenomistajista.

Yhtiökokous vahvisti hallituksen jäsenten lukumääräksi seitsemän henkilöä. Hallituksen jäsenenä vuodesta 2015 toiminut Tuomo Mäkelä on ilmoittanut, että hän ei ole enää käytettävissä yhtiön hallituksen jäseneksi. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen Lauri Ratia (hallituksen puheenjohtaja), Matti Hietanen (varapuheenjohtaja), Jesus Fernandez, Julian Sanchez, Jyrki Vainionpää ja Riitta Mynttinen.

"Haluan kiittää Tuomoa hänen korvaamattomasta panoksestaan korkeasti arvostettuna kaivosasiantuntijana, jonka laaja-alainen ja globaali näkemys on ollut arvokasta. Lisäksi haluan toivottaa tervetulleeksi uuden jäsenemme, Peterin”, sanoo Terrafamen hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia.
 

Lisätietoja:

Lauri Ratia, hallituksen puheenjohtaja, Terrafame Oy, p. 050 2922

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2023 Terrafamen liikevaihto oli 560,9 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1 900 henkilöä, joista hieman yli puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.