Julkaistu 21.06.2021 klo 10.00

Terrafame liittyy Kemianteollisuus ry:n jäseneksi

Terrafamen mittava, noin 240 miljoonan euron investointi akkukemikaalitehtaaseen on saatu päätökseen ja akkukemikaalien tuotanto on pian käynnistymässä. Tämä merkitsee yhtiölle siirtymistä metallien jalostusketjussa eteenpäin erikoiskemikaalien tuottajaksi ja täysin uudenlaista asemoitumista akkuarvoketjuun. Henkilöstömäärällä ja lisäarvolla mitattuna valtaosa Terrafamen tuotantotoiminnasta muodostuu prosessi- ja kemianteollisuudesta.

Varmistaakseen yhtiön liiketoimintaa tukevan edunvalvonnan ja edistääkseen liiketoimintansa kehittämistä Terrafame on päättänyt liittyä Kemianteollisuus ry:n jäseneksi 1.7.2021 alkaen. Toiminnan painopiste huomioon ottaen Kemianteollisuus toimialajärjestönä on liiketoiminnallisista lähtökohdista Terrafamelle luontainen valinta. Myös Terrafamen tilastokeskukselle ilmoitettava toimialaluokitus muuttui keväällä 2021 kaivosteollisuudesta kemianteollisuuteen. Tavoitteena on, että Terrafamen henkilöstöryhmien osalta kemian alan työehtosopimukset olisivat kokonaisuudessaan voimassa huhtikuusta 2022 alkaen. Työehtosopimusten vaihtumisen yksityiskohdat tarkennetaan henkilöstölle syksyn aikana.

 

Lisätietoja:

Joni Lukkaroinen, toimitusjohtaja, Terrafame Oy, p. 020 713 0890, joni.lukkaroinen(at)terrafame.fi

 

Terrafame Oy on vuonna 2015 perustettu suomalainen monimetalliyhtiö, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Sotkamossa. Yhtiön bioliuotusta hyödyntävä tuotantoprosessi on ainutlaatuinen ja sen hiilijalanjälki selvästi perinteisiä nikkelin tuotantoteknologioita matalampi. Terrafame rakentaa parhaillaan yhtä maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista, jonka myötä yhtiö siirtyy jalostusketjussa eteenpäin metallipuolituotteiden valmistajasta sähköautojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuottajaksi. Vuonna 2019 Terrafamen liikevaihto oli 310 MEUR ja yhtiön teollisuusalueella työskenteli noin 1500 työntekijää, joista kumppaniyritysten osuus oli noin puolet. www.terrafame.fi

Liitteet ja linkit: