Julkaistu 06.09.2021 klo 11.30

Terrafame kunnostaa pilaantunutta maaperää sivukivialueen KL2 itäpuolella

Terrafame aloittaa maaperän kunnostustyöt Tuhkalantien (maantie 870) ja sivukivikasan KL2 välisellä, osin kaivospiirin ulkopuolisella alueella keskiviikkona 8.9.2021.

Terrafame kertoi 26.2.2020, että sivukivialueella oli päässyt metallipitoista vettä maastoon paineputken venttiilin rikkoonnuttua (https://www.terrafame.fi/ajankohtaista/uutiset/2020/02/sivukivialueella-paassyt-paineputkesta-metallipitoista-vetta-maastoon-suojapumppaukset-ja-korjaustoimenpiteet-kaynnistetty.html).

Kunnostustyötä valvoo ulkopuolinen ympäristötekninen asiantuntija Sitowise Oy. Työmaa-alue on rajattu ja alueella muodostuvat vedet johdetaan Terrafamen vedenkäsittelyyn.

Kainuun ELY-keskus on antanut kunnostusilmoituksesta päätöksen 24.8.2021. Kunnostustyön arvioidaan kestävän noin kahden viikon ajan eikä se aiheuta haittaa liikenteelle.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Hilla, kestävän kehityksen johtaja, Terrafame Oy, veli-matti.hilla[at]terrafame.fi, p. 020 7130 800 (vaihde)

 

 

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2020 Terrafamen liikevaihto oli 338 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1600 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Liitteet ja linkit: