Terrafamen ympäristötarkkailun vuosiraportit 2021 saatavilla yhtiön verkkosivuilla 26.4.2022 14:18

VERKKOUUTINEN Terrafamen ympäristötarkkailun vuosiraportit 2021 ovat valmistuneet ja ne ovat nyt saatavilla Terrafamen verkkosivuilta osoitteesta www.terrafame.fi > Terrafame Oy > Ympäristövaikutukset ja -tarkkailu > Ympäristötarkkailuraportit.

Terrafamen toiminnan velvoitetarkkailun ja siitä raportoinnin toteuttaa ulkopuolinen konsulttiyhtiö, joka käyttää näytteenotossa henkilösertifioituja näytteenottajia sekä näytteiden määritykseen akkreditoitua ympäristölaboratoriota. Tarkkailuohjelma on vaikutusalueen ELY-keskusten hyväksymä.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Hilla, kestävän kehityksen johtaja, Terrafame Oy, veli-matti.hilla[at]terrafame.fi, p. 020 7130 800 (vaihde)

 

Terrafame keventää liikenteen hiilijalanjälkeä toimittamalla globaalille akkuteollisuudelle vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja. Terrafamen teollisuusalueella sijaitsee yksi maailman suurimmista sähköajoneuvojen akuissa käytettävien akkukemikaalien tuotantolinjoista. Laitos pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä.

Terrafamen integroitu, ainutlaatuinen ja energiatehokas tuotantoprosessi kaivoksesta akkukemikaaleihin sijaitsee yhdellä ja samalla teollisuusalueella. Se tarjoaa asiakkaille läpinäkyvän, jäljitettävän ja aidosti eurooppalaisen akkukemikaalien tuotantoketjun.

Terrafame Oy on perustettu vuonna 2015. Vuonna 2021 Terrafamen liikevaihto oli 378 miljoonaa euroa. Yhtiön teollisuusalueella työskentelee noin 1500 henkilöä, joista noin puolet on kumppaniyritysten työntekijöitä.

Uutisen aiheet: Ympäristö