Joni Lukkaroinen Terrafame Oy:n toimitusjohtajaksi 8.1.2016 11:02

Terrafame Oy:n hallitus on nimittänyt Terrafamen toimitusjohtajaksi DI Joni Lukkaroisen (50). Lukkaroinen aloittaa tehtävässään 15.2.2016. Lukkaroinen raportoi Terrafame Oy:n hallitukselle.

Lukkaroisella on pitkä kokemus prosessiteollisuudesta kemian- ja metsäteollisuuden aloilta Suomessa ja ulkomailla. Hän on työskennellyt mm. itävaltalaisen Kronospan-konsernin kemianteollisuuden (Kronochem) johtajana, Metsäliiton Timber and Upgrades -divisioonan johtajana sekä Dynea Panelboard Nordicin toimitusjohtajana.  Viimeisimpänä ennen valintaansa Terrafame Oy:n toimitusjohtajaksi Lukkaroinen työskenteli muovialan yritys Extron Engineering Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana.

”Joni Lukkaroinen tuo Terrafameen  vankkaa prosessiteollisuuden osaamista. Hänellä on vakuuttavat näytöt vaativien muutostilanteiden johtamisesta. Lukkaroinen täydentää osaamisellaan erinomaisesti Terrafamen johtoryhmää, jossa on jo vahvaa kansainvälistä kaivosalan ja metallurgian sekä hydrometallurgian kokemusta”, kertoo Terrafame Oy:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia. ”Uskon, että Joni Lukkaroinen johtaa kaivoksen, bioliuotuksen ja metallitehtaan prosesseja sekä Terrafamen henkilöstöä yhtiön kannalta parhaalla tavalla. Odotan innolla tulevaa yhteistyötämme”, Ratia toteaa.

”Tartun erittäin motivoituneena tähän koko Suomen kannalta tärkeään hankkeeseen.  Terrafame ei ole tyypillinen kaivos. Sen ympäristön kannalta kestävä ja taloudellisesti kannattava toiminta edellyttää poikkeuksellisen vahvaa tuotannollisten ja kemiallisten prosessien johtamista sekä kansainvälisten hyödykemarkkinoiden tuntemusta. Uskon, että kokemukseni näiltä alueilta on etu tehtävän hoitamisessa”, Joni Lukkaroinen sanoo.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt sähköpostitse:

Terrafame Oy, hallituksen puheenjohtaja Lauri Ratia, lauri.ratia@terrafame.fi

Terrafame Oy on suomalainen kaivosyhtiö, joka tuottaa biokasaliuotusmenetelmällä ensisijassa nikkeliä ja sinkkiä Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan. Tavoitteenamme on ympäristön kannalta kestävä, turvallinen ja kannattava kaivostoiminta. Terrafamen omistaa Suomen valtion kokonaan omistama Terrafame Group Oy.

Uutisen aiheet: NimityksetTerrafame